Menu główne:
7 czerwca w naszej szkole zapachniało pysznymi i zdrowymi przekąskami, które zostały przygotowane przez naszych uczniów. Dzieci i młodzież, wykorzystując swoje kulinarne talenty, samodzielnie wykonały potrawy, które z pewnością mogłyby znaleźć się w menu najlepszych restauracji. A wszystko po to, aby przekonać swoich kolegów i koleżanki, że zdrowe jedzenie może być również smaczne.Zanim jednak można było skosztować smakołyków, uczniowie wzięli udział w warsztatach „Profilaktyka i edukacja zdrowotna w szkole”. Następnie młodzież zaprosiła wszystkich na prezentację multimedialną, która dokumentowała działania podejmowane w ramach projektu „Żyj smacznie i zdrowo”. Kolejnym punktem była prezentacja przygotowanych smakołyków, po której nastał długo wyczekiwany moment. Prowadzące Ola Dziadowiec i Kamila Orlik zaprosiły wszystkich do stołów, podkreślając, że degustacja jest połączona z akcją charytatywną „Dzieci dzieciom”. Gdy wszyscy skosztowali już przygotowanych pyszności, na scenie pojawiły się gazetki i hasła promujące zdrowy styl życia. Nie zabrakło również wystawy prac naszych uczniów, którzy wykorzystując swoje talenty plastyczne, postanowili zachęcić kolegów i koleżanki do zdrowego odżywiania. W czasie wydarzenia podkreślano nie tylko znaczenie odpowiedniej diety, ale również rolę aktywności fizycznej, dlatego podsumowanie projektu uświetnił występ szkolnej grupy tanecznej.Włączanie się w projekt „Żyj smacznie i zdrowo” stało się już w naszej szkole tradycją, jednak towarzyszące mu atrakcje każdego roku budzą ogromny zachwyt, zaciekawienie i apetyt. Tegoroczne wydarzenia uczniowie przygotowywali pod kierunkiem pań: Jolanty Sumary-Warchoł, Magdaleny Waśniowskiej, Agaty Marek-Szafrańskiej ,Edyty Lesiewicz oraz Marty Pilch. Dziękujemy wszystkim, którzy wsparli projekt.